Reklama
Nanuková buchta
Fotogalerie:

Nanuková buchta

Barbora Vávrová
Barbora Vávrová
Břestek

Děláme ji u nás vždy k významné události. Je trošku složitější, ale výsledek je vynikající. Nejlepší je asi jeden den uležená a dobře vychlazená.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 4 vejce
  • 300 g mletý cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 10 lžic voda
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 1 prášek do pečiva
  • 400 ml mléko
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 250 g máslo
  • vanilkový cukr + mletý dle chuti do nádivky
  • trochu rumu
  • 100 g čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si upečeme korpus. Mletý cukr, 4 žloutky a 5 lžic vody utřeme, poté vmícháme zbylé suroviny a lehce promícháme do hladkého těsta. Nakonec do něj pomalu zamícháváme sníh ušlehaný ze 4 bílků. Upečeme v rozehřáté troubě a poté necháme dobře vychladnout.
  2. Mléko a hladkou mouku uvaříme na kaši, kterou necháme dobře vychladnout do pokojové teploty. Poté k ní po menších dávkách zašleháváme změklé máslo (mělo by mít pokojovou teplotu, aby se nádivka nesrazila). Ochutíme ji dle vlastní chuti cukrem, vanilkovým cukrem a rumem. Hotovou nádivku rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus a polejeme ji čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Vše necháme dobře vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu