Reklama
Nákyp s pudinkem a ořechy
Fotogalerie:

Nákyp s pudinkem a ořechy

Hana Slatinská

Třebíč
Dezert, který se výborně hodí i na bezlepkovou dietu. Můj oblíbený.
Hana Slatinská, Třebíč

Ingredience

  • 750 ml mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžíce na vymaz. máslo
  • hrst na vysyp. ořechy vlašské strouhané
  • 400 g jablka
  • 50 g rozinky
  • 50 g ořechy sekané
  • 1 cukr skořicový
  • 3 bílek
  • špetka sůl
  • 3 lžíce cukr krupice
  • hrst krájených ořechy vlašské

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Půl litru mléka svaříme, ve zbytku rozšleháme pudinky, vanilkový a moučkový cukr a za stálého míchání vléváme do vroucího mléka. Povaříme do zhoustnutí, odstavíme a za občasného míchání necháme trochu zchladnout.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhanými ořechy.
  3. Jablka nastrouháme a rozložíme po celé ploše mísy, posypeme je rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem, zalijeme teplým pudinkem, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160–170 °C asi 40 minut.
  4. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Z mísy odstraníme alobal, sníh rozetřeme na nákyp, povrch posypeme krájenými ořechy a při 180 °C necháme zrůžovět. Nákyp podáváme teplý.
     
    TIP: Místo sněhu nákyp po vychladnutí ozdob ušlehanou smetanou a podávej studený.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu