Výborná je také z velkých zralých višní.
Nikola Cípová, Jindřichův Hradec
Ingredience
- 6 vejce
- 300 g cukr krupice
- 300 g polohrubá mouka
- 1 kypřicí prášek
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- třešní tolik, kolik máme rádi
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme s krupicovým cukrem do pěny a poté přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, vodu a olej. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme hladké těsto.
-
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Poté libovolně poklademe třešněmi. Dáme péct při 170 °C asi
na 20–30 minut.
Tip redakce
Trouba se nesmí otvírat, jinak bublanina klesne!