Tomuto veselému dortíku nikdo neodolá, je krásný i moc dobrý.
Hana Kuboušková, Rudolfov
Ingredience
- Korpus
- 5 vejce
- 5 lžic horká voda
- 200 g cukr krupice
- 200 g polohrubá mouka
- trocha kakao
- Krém
- 500 ml mléko
- 2 vanilkový pudink
- trocha cukr krupice nebo vanilkový cukr
- 1 máslo
- Marcipán
- 500 g sušené mléko
- 1 kondenzované mléko
- 50 ml voda
- 1 lžička mandlové aroma
- dle potřeby potravinářská barva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ušleháme žloutky s cukrem a vodou, vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Dort je dělaný střídavě ze dvou korpusů, světlého a tmavého (s moukou přidáme do těsta kakao), promazáváme podle vlastní chuti a fantazie marmeládou, krémem či nutellou. Nahoru pod marcipán jsem dala trochu krému.
-
Uvaříme pudinkovou kaši a po vychladnutí všleháme změklé máslo.
-
Sušené mléko prosejeme, přidáme salko, vodu, mandlové aroma a hmotu zpracujeme (trvá to dlouho, ruce nic nenahradí). Pokud se lepí na ruce, namočíme si je do oleje. Je-li hmota řídká, přidáme sušené mléko, je-li tuhá, přidáváme po troškách vodu.
-
Je lepší, když si marcipánovou hmotu připravíme den předem. Před zpracováním ji pak nahřejeme asi 20 sekund v mikrovlnce, vyválíme a přeneseme na dort. Jednotlivé ozdůbky „přilepíme“ cukrovou vodou.
-
Myšky jdou vyrobit celkem jednoduše, na očička a čumáček jsem použila kuličky ze želatinových bonbonů (maliny a ostružiny).