Reklama
Myšky v sýru
Fotogalerie:

Myšky v sýru

Hana Kuboušková

Rudolfov

Tomuto veselému dortíku nikdo neodolá, je krásný i moc dobrý.

Hana Kuboušková, Rudolfov

Ingredience

  • Korpus
  • 5 vejce
  • 5 lžic horká voda
  • 200 g cukr krupice
  • 200 g polohrubá mouka
  • trocha kakao
  • Krém
  • 500 ml mléko
  • 2 vanilkový pudink
  • trocha cukr krupice nebo vanilkový cukr
  • 1 máslo
  • Marcipán
  • 500 g sušené mléko
  • 1 kondenzované mléko
  • 50 ml voda
  • 1 lžička mandlové aroma
  • dle potřeby potravinářská barva

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme žloutky s cukrem a vodou, vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Dort je dělaný střídavě ze dvou korpusů, světlého a tmavého (s moukou přidáme do těsta kakao), promazáváme podle vlastní chuti a fantazie marmeládou, krémem či nutellou. Nahoru pod marcipán jsem dala trochu krému.

  2. Uvaříme pudinkovou kaši a po vychladnutí všleháme změklé máslo.

  3. Sušené mléko prosejeme, přidáme salko, vodu, mandlové aroma a hmotu zpracujeme (trvá to dlouho, ruce nic nenahradí). Pokud se lepí na ruce, namočíme si je do oleje. Je-li hmota řídká, přidáme sušené mléko, je-li tuhá, přidáváme po troškách vodu.
  4. Je lepší, když si marcipánovou hmotu připravíme den předem. Před zpracováním ji pak nahřejeme asi 20 sekund v mikrovlnce, vyválíme a přeneseme na dort. Jednotlivé ozdůbky „přilepíme“ cukrovou vodou.

  5. Myšky jdou vyrobit celkem jednoduše, na očička a čumáček jsem použila kuličky ze želatinových bonbonů (maliny a ostružiny).

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu