Reklama
Mrkvové řezy s mandlemi a citronovou šťávou
Fotogalerie:

Mrkvové řezy s mandlemi a citronovou šťávou

Pavla Kroupová

Karviná-Hranice
Naše rodina miluje sladké, a tak se snažím péct dobroty, které nebudou moc zatěžovat tělo a zdraví.
Pavla Kroupová, Karviná-Hranice

Ingredience

  • Těsto
  • 250 ml olej
  • 6 vejce
  • 250 g mouka polohrubá
  • sůl podle chuti
  • 1 prášek do pečiva
  • 600 g mrkev
  • 5 lžic med
  • 200 g mandle
  • 1 pomeranč
  • na vymazání máslo
  • na vysypání strouhanka
  • Poleva
  • 300 g cukr moučkový
  • 5 lžic šťáva citrónová
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny a postupně po kapkách zašleháme olej. Polohrubou mouku smícháme se solí a s balíčkem prášku do pečiva a spojíme s vaječnou směsí. Plech vymastíme a vysypeme strouhankou.
  2. Mrkev umyjeme, očistíme a nastrouháme. Pomeranč důkladně umyjeme v horké vodě, osušíme, odkrojíme kůru a vymačkáme 3 lžíce šťávy.
  3. Nastrouhanou mrkev, pomerančovou kůru a šťávu smíchanou s medem a nadrobno posekanými mandlemi přidáme do těsta a promícháme. Těsto rovnoměrně naneseme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.
  4. Upečený koláč necháme vychladnout a mezitím připravíme polevu. K práškovému cukru přimícháme tolik citronové šťávy, dokud nevznikne hustá poleva. Směs potom smícháme s rozehřátým máslem a pomocí stěrky natřeme na koláč. Necháme ztuhnout a řezy nakrájíme.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu