Díky mrkvi jsou vláčné
Podle receptu Tamary Malé z Bohumína
Ingredience
- 200 g mrkve
- 150 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 150 g cukru krupice
- 1/2 kypřicího prášku
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 100 ml oleje
- 50 g brusinek (rozinek)
- POLEVA:
- 250 ml kysané smetany
- 50 g cukru moučky
- 3 lžíce sekaných ořechů
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme najemno. Mouku smícháme se solí, cukrem, práškem do pečiva, skořicí a zázvorem. V jiné míse rozšleháme vejce s olejem a mlékem.
-
Sypkou a tekutou směs spojíme, přidáme nastrouhanou mrkev a brusinky nebo rozinky a promícháme.
-
Polotekuté těsto vylijeme na menší plech nebo do koláčové formy. Pečeme 25–30 minut při 180 °C.
-
Kysanou smetanu smícháme s cukrem a po vychladnutí korpusu na něj smetanu rozetřeme. Nakonec moučník posypeme sekanými ořechy.