Peču hodně moučníků a občas zdravý dezert určitě neuškodí. Navíc je výtečný.
Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Ingredience
- 500 g mrkev
- 250 g mleté ovesné vločky
- 200 g hladká mouka
- 5 vejce
- 100 g sekané vlašské ořechy
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- 250 g cukr krupice
- kůra z 1 menšího pomeranče
- šťáva z 1/2 pomeranče
- dle potřeby cukr moučka
- oranžové potravinářské barvivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přisypeme mouku, mleté ovesné vločky a prásek do pečiva. Vznikne nám řidší směs, do které přidáme sekané ořechy, strouhanou kůru z pomeranče a nakonec mrkev.
-
Vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme při 175s °C asi 40 minut.
-
Vychladlý koláč polijeme pomerančovou polevou, kterou vytvoříme s pomerančové šťávy, moučkového cukru a trochy potravinářského barviva.