Reklama
Mřížkový koláč s hruškami
Fotogalerie:

Mřížkový koláč s hruškami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hrušky mám ráda pro jejichnsladkou chuť a šťavnatost.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • Náplň:
  • 7 hrušek
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 celá skořice
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g hery
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

1 plech

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce s trochou vody, přidáme cukr, skořici a hřebíček. Vše svaříme na kaši, potom vyjmeme koření a směs zahustíme pudinkem, který jsme rozmíchali v troše studené vody. Ještě krátce povaříme, potom sundáme z ohně a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Z mouky, hery, cukru, vejce a kůry z citronu rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na dva díly, přibližně na třetinu a dvě třetiny. Větší díl těsta vyválíme na pomoučeném vále na placku o velikosti plechu. Přeneseme ho na plech a rozetřeme na něj hruškovou náplň.

  3. Druhou část těsta také vyválíme a nakrájíme na pruhy na mřížku o šířce asi 1cm. Proužky diagonálně klademe přes sebe na náplň. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 170 °C, pečeme asi 45 minut. Po vychladnutí rozkrájíme na řezy a posypeme cukrem.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné David Stejskal, Kroměříž
Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Red velvet s podmáslím

Red velvet s podmáslím

Jako od cukrářky

Aneta Woźnická, Litoměřice

Sladký život /08.06.18
Sněhové řezy s rybízem

Sněhové řezy s rybízem

Podle receptu

Valerie Pánkové z Prahy

Sladký život /08.06.18
Malinový dort s tvarohem

Malinový dort s tvarohem

Recept bez pečení

Podle receptu Libuše Veškové z Rakovníka

Sladký život /07.06.18
Horká láska

Horká láska

Monika Zachová, Tachov

Sladký život /07.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama