Mandle dodají šmrnc
Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice
Ingredience
- TĚSTO:
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru
- 3 vejce
- 100 g kokosu
- 1 žloutek na potření
- NÁPLŇ:
- 50 g drcených piškotů
- hrst mandlí
- rum
- 1 lžíce másla
- dle chuti cukr
- NÁPLŇ 2
- sklenička brusinkového kompotu nebo džemu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z ingrediencí kromě žloutku vypracujeme těsto a necháme jej odpočinout. Pak 2/3 těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo formu (můžeme použít i papír).
-
Poklademe mandlovo-piškotovou směsí, nahoru rozprostřeme brusinky (kompot necháme okapat) a ze zbytku těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na proužky. Těmi zdobíme povrch koláče, nakonec těsto potřeme žloutkem a celý koláč upečeme ve středně rozehřáté troubě dozlatova.