Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříškové řezy s jablky a džemem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 24 x 24 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4942 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 521 g
Tuky 271 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle řezy jsou tak dobré, že je klidně můžete podávat i jako dort. S neslazenou šlehačkou nemají chybu!

Náš tip: Máte rádi změnu? Připravte si náš nepečený jablečný dort 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

Na těsto
máslo 160 g
změklé + na vymazání formy
vejce 4 ks
o pokojové teplotě
mouka špaldová hladká 100 g
+ navíc na vysypání
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
lískové oříšky 150 g
neloupané, mleté
džem
na potření – např. brusinkový, rybízový nebo jiný pikantní
na poprášení
Na náplň
velká
mletá
nebo podle chuti
jablečný džus 250 ml
nebo víc, pokud jablka pustí málo šťávy; lze nahradit jablečným moštem
vanilkový

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C. Máslo a oba cukry ušlehejte do světlé pěny. Postupně, po jednom, přidejte vejce a každé důkladně zašlehejte. Mouku promíchejte s kypřicím práškem a vmíchejte do těsta společně s mletými oříšky.

2

Vymažte a vysypte malý pekáček s rovnými stěnami, čtvercovou formu na dort nebo čtvercový ráfek (ten obalte zespoda alobalem a postavte jej na plech) a vlijte do něj těsto.

3

Vložte do trouby a pečte cca 30–40 minut, vyzkoušejte propečenost pomocí špejle.

4

Vyklopte korpus z formy na mřížku, nechte vychladnout a pak dvakrát podélně rozřízněte. Spodní část vraťte do formy a potřete ji pikantním džemem a položte na ni další díl těsta.

5

Připravte náplň. Jablka oloupejte a nakrájejte na úhledné kostičky. Dejte je do rendlíku, přisypte skořici, cukr a vlijte 200 ml džusu a citronovou šťávu. Duste na mírném ohni, aby jablka změkla, ale ještě držela pohromadě.

6

Ve zbývajících 50 ml džusu rozmíchejte vanilkový pudink a vlijte do jablek. Na mírném ohni pár minut vařte a jemně míchejte, až začnou jablka houstnout. Horká jablka nalijte a rozetřete na druhý díl těsta a přiklopte jej posledním dílem těsta.

7

Na horní díl těsta přiložte prkénko, abyste řezy ve formě zatížili. Nechte zcela vychladnout, pak sejměte zátěž, případně i ráfek. Povrch koláče poprašte moučkovým cukrem a krájejte na řezy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

AD
Domácí cukrárna: Bez těchto pomocníků se neobejdete
  • Zajímavosti

Domácí cukrárna: Bez těchto pomocníků se neobejdete

Přemýšlíte, že své cukrářské umění povýšíte na úroveň přesahující pouhé pečení narozeninových dortů pro členy rodiny? Zařízení dokonalé domácí cukrárny vyžaduje o špetku více než jen vášeň pro sladké. Dejte pod svýma rukama vzniknout...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč