Reklama
Mřížkové řezy
Fotogalerie:

Mřížkové řezy

Růžena Vránová

Obě náplně ohromně pozvednou chuť tohoto výborného moučníku.
Růžena Vránová,
Strakonice

Ingredience

  • Těsto:
  • 600 g mouka hladká
  • 2 prášek do pečiva
  • 200 g cukr moučkový
  • 200 g hera
  • 2 vejce
  • Náplň:
  • 2 vaničky tvaroh
  • dle potřeby mléko
  • 1 cukr vanilkový
  • hrst rozinky
  • Ostatní:
  • 6 lžic povidla
  • 1 lžíce máslo
  • na plech mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme moučkový cukr, pokrájenou heru a obě vejce. Na vále vše zpracujeme na hladké těsto.
  2. krok2
    Rozdělíme ho na tři díly. První vyválíme na velikost plechu, který jsme předem vymazali a vysypali moukou.
  3. krok3
    Těsto na plechu potřeme náplní, kterou jsme ušlehali v hladkou směs, a zakryjeme druhým dílem těsta. Ten potřeme povidly. Ze třetího dílu vytvoříme ozdobnou mřížku.
  4. Plech vložíme do vyhřáté trouby asi na 170 °C a těsto upečeme dorůžova. 
    TIP: Řezy budou lepší, když je necháš odležet a nakrájíš je až druhý den. Jsou pak hezky vláčné, a tím pádem také mnohem chutnější.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu