Reklama
Mražený Cheesecake - Mražená pochoutka
Fotogalerie:
 

Mražený Cheesecake - Mražená pochoutka

Radka Hamplová
Radka Hamplová
Dolní Podluží

Mražený cheesecake je hutná smetanová zmrzlina, svěží ovocnou chuť v ní doplňují kousky sušenek. Je to velmi oblíbená specialita, která určitě bude mít úspěch!

Radka Hamplová, Dolní Podluží

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 citron
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 250 ml Créme fraiche (lze nahradit zakysanou smetanou)
  • 100 g cukr
  • 1 lžíce vanilkový cukr
  • 12 (6 na povrch, 6 na dno formy) Sušenky Digestive (lze nahradit i sušenkami Bebe)

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rozdělej vajíčka na žloutky a bílky. Bílky dej do velké mísy.

  2. krok2 Našlehej bílky tyčovým mixérem, až vznikne tuhý sníh. (Sníh by měl být tak tuhý, že když obrátíš mísu vzhůru nohama, měl by v ní zůstat.)
  3. krok3

    V jiné míse našlehej tyčovým mixérem smetanu. Šlehačka by měla být hustá a nadýchaná.

    V další míse smíchej vaječné žloutky, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Přidej Creme fraiche a šlehačku.

  4. krok4 Nakonec opatrně přimíchej sníh z vaječných bílků. Ujisti se že je sníh pořád ještě tuhý.
  5. krok5

    Rozdrob sušenky a posypej nimi dno formy, potom do ní nalij těsto a zbytek drobků nasypej navrch.

    Ulož do mrazáku na asi 4-5 hodin. Vyndej nejméně 30 minut před podáváním a ozdob čerstvým ovocem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu