Reklama
Moučník „želva“
Fotogalerie:

Moučník „želva“

Linda Skálová

Tábor
Pod krunýřem z vynikající piškotové rolády se ukrývá pohádkově jemné šlehačkové překvapení.
Linda Skálová, Tábor

Ingredience

  • Roláda
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 balení marmeláda jahodová
  • Náplň
  • 2 smetana ke šlehání
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 balení ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukry, žloutky, sůl a citronovou kůru utřeme do pěny. Přidáme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připraveného těsta. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřeme.
  2. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 12 minut při 220 °C. Ještě horký upečený korpus položíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečicí papír.
  3. Ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Hotovou roládu necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny.
  4. Roládu nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Mísu vyložíme potravinářskou fólií a poklademe plátky rolády těsně vedle sebe.
  5. Smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači. Šlehačkou naplníme celou mísu a nakonec přiklopíme plátky z rolády. V lednici necháme nejlépe několik hodin odležet a potom krájíme.
     
    TIP: Pokud spěcháš, můžeš přípravu tohoto efektního moučníku uspíšit tím, že koupíš již hotovou roládu.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat... Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce
Sladký život /22.05.18
Svěží piškotový dortík

Svěží piškotový dortík

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /21.05.18
Avokádová pěna s jahodami

Avokádová pěna s jahodami

Dana Přibylová, Praha

Sladký život /21.05.18
Dárek z lásky

Dárek z lásky

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem

Sladký život /21.05.18
Griotkové tiramisu

Griotkové tiramisu

Helena Vlková, Liberec

Sladký život /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama