Reklama
Moučník „želva“
Fotogalerie:

Moučník „želva“

Linda Skálová

Tábor
Pod krunýřem z vynikající piškotové rolády se ukrývá pohádkově jemné šlehačkové překvapení.
Linda Skálová, Tábor

Ingredience

  • Roláda
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 balení marmeláda jahodová
  • Náplň
  • 2 smetana ke šlehání
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 balení ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukry, žloutky, sůl a citronovou kůru utřeme do pěny. Přidáme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připraveného těsta. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřeme.
  2. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 12 minut při 220 °C. Ještě horký upečený korpus položíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečicí papír.
  3. Ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Hotovou roládu necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny.
  4. Roládu nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Mísu vyložíme potravinářskou fólií a poklademe plátky rolády těsně vedle sebe.
  5. Smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači. Šlehačkou naplníme celou mísu a nakonec přiklopíme plátky z rolády. V lednici necháme nejlépe několik hodin odležet a potom krájíme.
     
    TIP: Pokud spěcháš, můžeš přípravu tohoto efektního moučníku uspíšit tím, že koupíš již hotovou roládu.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu