Reklama
Moučník zebra
Fotogalerie:

Moučník zebra

Marie Jessiková

Praha
Moje rodina miluje sladké, a proto ráda objevuji a zkouším nové recepty. Zachutnala nám tato nadýchaná zebra. Zkus ji také!
Marie Jessiková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 140 g mouka polohrubá
  • 90 g cukr pískový
  • 3 vejce
  • 3 lžíce voda
  • 3 lžíce kakao
  • 1/4 prášek do pečiva
  • Krém
  • 150 g cukr moučkový
  • 180 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 1/2 sáčku pudinkový prášek-vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce rum
  • Poleva
  • 1 čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vlijeme horkou vodu. Vyšleháme do pěny a po troškách přidáváme mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Je upečené, když se přestane lepit na dřevěnou špejli.
  2. krok2 Zatím připravíme krém: Polovinu mléka svaříme, ve druhé polovině rozmícháme cukry s pudinkem. Přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu, dokud krém nezhoustne. Vmícháme 1 lžíci rumu a dáme vychladit do lednice. Poté do vychlazeného krému zašleháme změklé máslo. Upečený a vychladlý hřbet vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky, které potíráme krémem a slepíme k sobě. Nakonec celý moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici. Hotový moučník krájíme šikmo.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Red velvet s podmáslím

Red velvet s podmáslím

Jako od cukrářky Aneta Woźnická, Litoměřice
Sladký život /08.06.18
Sněhové řezy s rybízem

Sněhové řezy s rybízem

Podle receptu

Valerie Pánkové z Prahy

Sladký život /08.06.18
Malinový dort s tvarohem

Malinový dort s tvarohem

Recept bez pečení

Podle receptu Libuše Veškové z Rakovníka

Sladký život /07.06.18
Horká láska

Horká láska

Monika Zachová, Tachov

Sladký život /07.06.18
Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /07.06.18
Malinové bochánky s marcipánem

Malinové bochánky s marcipánem

Vendula Malíková, Svitavy

Sladký život /06.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama