Reklama
Moučník zebra
Fotogalerie:

Moučník zebra

Marie Jessiková

Praha
Moje rodina miluje sladké, a proto ráda objevuji a zkouším nové recepty. Zachutnala nám tato nadýchaná zebra. Zkus ji také!
Marie Jessiková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 140 g mouka polohrubá
  • 90 g cukr pískový
  • 3 vejce
  • 3 lžíce voda
  • 3 lžíce kakao
  • 1/4 prášek do pečiva
  • Krém
  • 150 g cukr moučkový
  • 180 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 1/2 sáčku pudinkový prášek-vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce rum
  • Poleva
  • 1 čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vlijeme horkou vodu. Vyšleháme do pěny a po troškách přidáváme mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Je upečené, když se přestane lepit na dřevěnou špejli.
  2. krok2 Zatím připravíme krém: Polovinu mléka svaříme, ve druhé polovině rozmícháme cukry s pudinkem. Přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu, dokud krém nezhoustne. Vmícháme 1 lžíci rumu a dáme vychladit do lednice. Poté do vychlazeného krému zašleháme změklé máslo. Upečený a vychladlý hřbet vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky, které potíráme krémem a slepíme k sobě. Nakonec celý moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici. Hotový moučník krájíme šikmo.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu