Reklama
Moučník Pavlova
Fotogalerie:

Moučník Pavlova

Olga Pysarenko

Brno

Dezert vznikl v Austrálii pro balerínu A. Pavlovu.

Olga Pysarenko, Brno

Ingredience

  • 4 bílky pokojové teploty
  • 1 lžička citrónová šťáva
  • 180 g cukr
  • 3 lžičky kukuřičný škrob
  • 1 lžička bílý vinný ocet
  • 5 lžic cukr moučka
  • 200 ml smetana ke šlehání (33%)
  • borůvky a maliny na zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Bílky s citronovou šťávou vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha. Postupně přisypáváme cukr a zašleháváme. Od momentu, kdy jsme přisypali veškerý cukr, šleháme ještě další tři až čtyři minuty.

  2. krok2

    Pak přidáme kukuřičný škrob a vinný ocet. Gumovou stěrkou jemně zahrnujeme ušlehané bílky do směsi od středu přes dno nahoru. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do kruhu o průměru 15–20 cm. Pak z hmoty uděláme velkou misku s vyššími okraji, abychom hotový dezert mohli naplnit krémem.

  3. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, teplotu snížíme na 110 °C a pečeme hodinu a půl. Troubu vypneme a necháme v ní moučník zcela zchladnout. Poté od základu odtrhneme pečicí papír a dort přeložíme na servírovací talíř. Šlehačku promícháme s moučkovým cukrem a krémem naplníme dezert. Ozdobíme malinami, borůvkami a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu