Reklama
Míša řezy
Fotogalerie:

Míša řezy

Jitka Pavlíková
Jitka Pavlíková
Strakonice

Když je vhodně ozdobíš, děti z nich budou nadšené.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • Na těsto :
  • 6 ks žloutky
  • 6 lžic cukr moučka
  • 2 lžíce olej
  • 5 lžic polohrubá mouka
  • 3 lžíce kaka
  • 1/2 balíčku kypřící prášek
  • sníh z 6 bílků
  • Na náplň :
  • 100 g cukr moučka
  • 1/2 kostky změklé máslo
  • 2 kostky měkký tvaroh
  • trochu mléka
  • Na polevu "
  • 1 balení tmavá čokoládová poleva
  • barevný marcipán

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1.       Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Všechny ostatní přísady do těsta smícháme, nakonec přimícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme do plechu vyloženého pečícím papírem a při 180° C pečeme asi 30 minut. Mezi tím si kousky barevného marcipánu rozválíme na tenkou placičku a vykrajovátkem vykrájíme barevné medvídky.

  2. Náplň si připravíme tak, že utřeme máslo s cukrem a přidáme tvaroh. Podle potřeby mírně zředíme mlékem.  Náplň rozetřeme na vychladlý korpus. Podle návodu na obalu připravíme čokoládovou polevu a moučník jí přelijeme. Na teplou polevu pravidelně rozložíme vykrojené marcipánové medvídky. Necháme vychladnout a potom nakrájíme řezy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu