Reklama
Míša řezy
Fotogalerie:

Míša řezy

Karolína Poledníková
Karolína Poledníková
Vřesina

Tento čokoládovo-tvarohový dezert potěší každý mlsný jazýček.

Karolína Poledníková, Vřesina

Ingredience

  • Těsto :
  • 200 g čerstvé máslo
  • 1 hrnek cukr
  • 4 ks vejce (nejlépe v bio kvalitě)
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 2 lžíce kakao
  • 1 lžička kypřící prášek
  • špetka soli
  • Tvarohový krém :
  • 3 vaničky měkký tvaroh
  • 50 g máslo
  • 2 sáčky vanilkový cukr
  • Čokoládová poleva :
  • 150 g hořká čokoláda
  • 70 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a plech s vyššími okraji si vyložte pečícím papírem.
  2. krok2 Na těsto nejdříve rozšlehejte změklé máslo s cukrem. Poté postupně přimíchávejte vajíčka. Nakonec do směsi prosijte hladkou mouku a kakao s kypřícím práškem a špetkou soli. Těsto nalijte na plech a dejte péct alespoň na 20 minut.
  3. krok3 Mezitím si připravte tvarohový krém. Rozšlehejte tvarohy spolu s vanilkovým cukrem a máslem. Krémem potřete vychladlý korpus.
  4. krok4 Nad párou si rozpusťte hořkou čokoládu spolu s máslem. Pokud je hmota moc tuhá, můžete přidat několik lžic 12% smetany. Polevou ozdobte tvarohovou vrstvu a dejte alespoň na 2 hodiny chladit.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu