Reklama
Míša řezy
Fotogalerie:

Míša řezy

Aneta Šímová
Aneta Šímová
Blatná

Zákusek pro slavnostní chvíle.

Aneta Šímová, Blatná

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 6 lžic cukr moučka
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce kakao
  • 6 lžic polohrubá mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 balení tvaroh
  • 200 g cukr moučka
  • 250 g máslo
  • 2 ks čokoláda na vaření
  • ztužený tuk

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky od žloutků. V misce vyšleháme do pěny žloutky, 2 lžíce oleje a 6 lžic cukru moučky. V druhé misce smícháme 2 lžíce kakaa, 6 lžic polohrubé mouky a jeden kypřící prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a všechny ingredience smícháme dohromady.

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu apečeme 30 - 45 minut v toubě předehřáté na 180 °C. Správně upečený je piškot ve chvíli, kdy se po dotyku opět vrátí do původního tvaru. Korpus necháme vychladnout.

  3. Tvaroh s cukrem rozmixujeme, přidáme změklé máslo a vyšleháme krém, kterým potřeme vychladlý piškot. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření a po malých kouscích přidáváme ztužený tuk, například Omegu. Polejeme s ní krém na piškotu a necháme ztuhnout.

  4. Po nakrájení jednotlivé kostičky můžeme ozdobit zbylým krémem nebo šlehačkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu