Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míša řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 424
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7204 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 427 g
Tuky 513 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míša řezy jsou ve své podstatě jednoduché – kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Je to naprosto luxusní dezert na plech, který milují děti i dospělí po celé generace. Aby také ne, vždyť předlohou jim byl dnes už legendární tvarohový nanuk.

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
slunečnicový olej 6 PL
Na krém
máslo 250 g
nebo více, podle chuti
Na polevu
Ledové kaštany 2 ks
nebo 100 g tmavé čokolády
tuk 100 g
100% (např. Omega) nebo kakaové máslo (stačí méně)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem.

2

Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody.

3

Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům.

4

Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků.

5

Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

6

Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

7

Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

16.02.2017 17:33

Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...

19.03.2016 22:20

Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)

31.01.2016 19:12

Použila jsem jen těsto, takový korpus pod šlehačkový dortík už se mi dlouho nepovedl:-) Díky.

19.02.2015 10:37

Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč