Maliny s tvarohem tvoří úžasnou chuťovou variaci.
Michaela Vymazalová, Nový Jičín
Ingredience
- 150 g cukr
- 500 g tvaroh
- 250 g máslo
- dle potřeby maliny
- 25 g máslo
- 120 g čokolada na vaření
- 6 lžic cukr
- 1 lžíce kypřící prášek
- 2 lžíce rostlinný olej
- 3 lžíce kakao
- 6 vejce
- 6 lžic polohrubá mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, můžeme použít i dortovou formu. Korpus na míša řezy pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 25 minut. Zda je korpus upečený, zkoušíme klasicky špejlí. Upečený korpus necháme vychladnout.
-
Dále si připravíme krém. Tvaroh vyšleháme s máslem a cukrem do hladké hmoty. Tvaroh doporučuji klasický v kostce, ne vaničku. Korpus natřeme vyšlehaným krémem.
-
Když je korpus natřený krémem, vezmeme připravené maliny. Jednu malinu po druhé zamáčkneme do krému a uhladíme, aby se vytvořil rovnoměrný povrch, na který může přijít poleva.
-
Ve vodní lázni si rozehřejeme máslo, nalámeme do něj čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Pokud je čokoláda příliš tuhá přidáme trochu mléka či vody. Připravenou polevou potřeme krém s malinami. Řezy pak dáme odležet do ledničky, aby se mohly propojit chutě a ztuhla čokoláda.
