Ingredience
- Těsto
- 1 sklenice olej
- 2 sklenice voda
- 250 g mouka hladká
- 6 vejce
- špetka sůl
- Krém
- 750 ml mléko
- 3 pudink vanilkový
- 2 vanilka
- 1 lžíce rum
- 200 g cukr moučkový
- 175 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Olej a vodu necháme přejít varem a vmícháme mouku. Do vychladlé směsi zamícháme 6 vajec a sůl. Z těsta nastříkáme na plech věnečky. Pečeme při 250 °C 10 minut.
-
Vychladlé věnečky plníme krémem‚ který připravíme takto: mléko a pudinky uvaříme na kaši‚ přistrouháme vanilku a necháme zchladnout. Zvlášť utřeme cukr a tuk‚ postupně vmícháme zchladlou kaši a dochutíme rumem.