Reklama
Meruňkový koláč s rumovou polevou
Fotogalerie:

Meruňkový koláč s rumovou polevou

Simona Pojerová
Simona Pojerová
Horažďovice
Upečte si vynikající koláč.

Ingredience

  • 200 g polohrubá mouka
  • 80 g máslo
  • 50 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 1 a 1/2 lžičky kypřící prášek
  • 750-1000 g meruňky
  • 4 vejce
  • 100 g cukr na polevu
  • 1 lžíce rum
  • 150 g smetana
  • máslo na vymazání formy nebo papír na pečení

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo dáme do misky na šlehání a necháme změknout. Přidáme cukr, vanilkový cukr a vše našleháme do pěny. Dále důkladně vmícháme vejce a sůl. Do mouky přisypeme prášek do pečiva a dobře vmícháme do máslové pěny. Těsto vlijeme do vymazané nebo papírem vykladené dortové formy.
  2. Připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby a předpékáme asi 12 minut na 160 °C. Mezitím oddělíme žloutky od bílků na polevu. Bílky našleháme do tuhého sněhu, žloutky našleháme do pěny. Vmícháme rum, cukr a čerstvou smetanu a nakonec opatrně přidáme sníh. 
  3. Meruňky omyjeme a vypeckujeme a rozdělíme na předpečené těsto. Na to rovnoměrně rozetřeme polevu. Koláč dopékáme 13 - 15
    minut. Povrch by měl být zlatavý. Koláč necháme trochu vychladnout a potom opatrně vyjmeme z formy.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu