Reklama
Meruňkovo-mandlová buchta
Fotogalerie:

Meruňkovo-mandlová buchta

Kristýna Drápalová
Kristýna Drápalová
Vyškov
Svěží a lehká buchta se šťavnatými meruňkami. Ideální na horké letní dny.
Kristýna Drápalová, Vyškov

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g tvaroh měkký
  • 150 g cukr krupice
  • 150g hera
  • 500g mouka polohrubá
  • 2 lžičky citrónová kůra
  • 12 g prášek do pečiva
  • Náplň:
  • 80 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 37 g pudink vanilkový
  • 600 ml smetana sladká
  • 80 g cukr vanilkový
  • 1 citronová kůra z jednoho citronu
  • Ostatní:
  • 800 g meruňky (kompotované nebo čerstvé)
  • 100 g Mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na těsto, ve velké míse, smícháme tvaroh, 150 g cukru, citrónovou kůru a rozpuštěnou heru.
  2. V další misce promícháme mouku s kypřícím práškem a přidáme do tvarohové směsi. Důkladně hněteme dokud nebude těsto hladké.
  3. Z těsta vyválíme plát na velikost asi 35x40 cm a přeneseme ho na vymaštěný a vysypaný plech.
  4. Na náplň důkladně smícháme vejce, smetanu, vanilkový cukr, cukr (80 g), vanilkový pudink a kůru z 1 citrónu.
  5. Náplň nalijeme na těsto a poklademe půlkami meruněk (řeznou stranou dolů). Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při 175 °C.
  6. Mandlové lupínky opražíme nasucho a hotovou, ještě teplou, buchtu jimi posypeme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu