Ingredience
- Hlavní suroviny
- 300 g vločky ovesné
- 400 ml mléko
- 100 g mouka hladká
- 3 lžičky prášek do pečiva
- 1 vejce
- 1 cukr vanilkový
- 1-2 lžíce cukr pískový
- dle potřeby olej na smažení
- Náplň
- 1 tvaroh nízkotučný
- 200 g kompot meruňkový
- 2 lžíce cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme je nabobtnat. Po 30 minutách do směsi přidáme vejce, mouku, cukr a kypřicí prášek.
-
Směs by měla být lehce tekutá, pokud je příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.
-
V pánvi (lívanečníku) rozehřejeme olej a z těsta tvoříme lívanečky, vždy jednu polévkovou lžíci. Smažíme z obou stran dozlatova.
-
Osmažené lívanečky ozdobíme meruňkovým tvarohem. Ten připravíme tak, že v misce smícháme tvaroh s nasekanými meruňkami. Tvaroh natřeme na lívance a ješ-tě je dozdobíme zbytkem meruněk. Lívance podáváme s mlékem.