V uzavřené dóze vydrží i několik týdnů.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 1 lžička citrónová šťáva
- 150 g cukr moučka
- 230 g strouhaný kokos
- 2 vejce
- špetka mletého hřebíčku
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 6 ks sušené meruňky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z celých vajec nejprve ušleháme hustou pěnu‚ do které pak pomalu zašleháme citronovou šťávu a cukr. Opatrně vmícháme kokos‚ koření a nadrobno pokrájené meruňky (meruňky krájíme nožem‚ který namáčíme do vody, jednotlivé kousky se pak neslepují). Kokosovou hmotu necháme v lednici 30 minut odležet.
-
Malou lžičkou tvoříme hrudky‚ klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pomalu pečeme v troubě při nízké teplotě dozlatova.Kokosky můžeme slepovat máslovým krémem.