Z tvarohového těsta je máme nejraději.
Eliška Robová, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 250 g měkký tvaroh
- 150 g polohrubá mouka
- 1 vejce
- špetka sůl
- 10 (asi 500 g) meruňky
- Na posypání
- dle chuti cukr moučka
- dle chuti tvrdý tvaroh
- dle chuti rozpuštěné máslo
- dle chuti zakysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, měkkého tvarohu, vejce a soli vypracujeme těsto. Uděláme z něj váleček a nakrájíme na kousky. Velikost kousků je třeba přizpůsobit velikosti ovoce, aby se meruňky dobře balily. Knedlíky hodíme do vroucí vody a povaříme asi 5 minut.
-
Knedlíky posypeme cukrem, nastrouhaným tvrdým tvarohem, přelijeme máslem a ozdobíme smetanou.