Reklama
Medovník s kávovým krémem
Fotogalerie:

Medovník s kávovým krémem

Martina Gurinová
Martina Gurinová
Staré Sedlo

Dělám tento medovník už nějaký rok a nedám na něj dopustit.

Martina Gurinová, Staré Sedlo

Ingredience

  • Krém:
  • 250 g máslo
  • 150 g cukr moučka
  • 2 lžičky instantní káva
  • 2 ks žloutek
  • 1,5 sáčku vanilkový pudink
  • 500 ml mléko
  • Těsto:
  • 500 g hladká mouka
  • 10 lžic mléko
  • 2 lžičky jedlá soda
  • 2 vejce
  • 5 lžic med
  • 70 g hera
  • Na ozdobu:
  • 150 g mleté oříšky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si těsto. Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, přidáme jedlou sodu, která směs napění. Poté odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout.
  2. Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a nalijeme do něj medovou směs. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme si ho asi tak na 6 kousků. Připravíme si talíř o velikosti asi 25 cm na placky. Z každého kousku si vyválíme placku. Ne moc tenkou a ani ne silnou. Zhruba 5 mm. Okrojíme ji podle talíře a pečeme každou placku asi tak 2 minuty dorůžova při 180 °C. Jsou opravdu velmi rychle.

  3. Připravíme si krém. Zalijeme instantní černou kávu vodou a necháme ji vychladnout. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání ho vlijeme do zbylého vroucího mléka. Jakmile pudink zhoustne, odstavíme a necháme ho vychladnout. Máslo utřeme se žloutky a cukrem a po lžících přidáváme vychladlý pudink. Chvilku pořádně promícháme, poté po lžících přidáme asi 5 lžic kávy. Můžeme i více, záleží na chuti.

  4. Každou placku pořádně pomažeme krémem. Spodní můžeme pikantní marmeládou. Tak to uděláme u všech. Když máme medovník poskládaný, namažeme i poslední placku a posypeme ji pořádně oříšky. Pak můžeme posypat i boky medovníku. Medovník s kávovým krémem vložíme do ledničky a necháme přes noc uležet.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu