Reklama
Medoví šneci
Fotogalerie:

Medoví šneci

Redakce
Redakce
Tento super dobrý recept jsem získal od babičky. Od té doby, co máme doma pekárnu, je peču sám a celkem často.
Filip Nermuť, Heřmanův Městec

Ingredience

  • 1 kg mouka polohrubá
  • 150 g tuk nebo sádlo
  • 100-200 g cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 2 žloutek
  • 52 g droždí čerstvé
  • 500-750 ml mléko
  • 150 g tuk na potření
  • med na potření
  • mák mletý na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny vložíme postupně vlažné mléko, rozehřátý a vychladlý tuk. Poté přidáme žloutky, sůl, cukr, droždí a nakonec přisypáváme po částech mouku. Těsto má být trochu tužší, a tak s mlékem opatrně. U pekárny zvolíme program rychlé hnětení.
  2. Když je těsto hotové, tak ho přendáme do větší misky a necháme na teplém místě kynout asi 60 minut. Někdy stačí i kratší doba.
  3. krok3 Vykynuté těsto vysypeme na vál a rozkrájíme na tolik kousků, kolik budeme chtít šnečků. Musíme počítat s tím, že těsto v troubě opravdu dost vyroste. Z dílků si uválíme váleček asi 1cm silný a smotáme jej do spirálky. Fantazii se meze nekladou, můžeme udělat i jiné tvary. Budou stejně dobré.
  4. krok4 Šnečky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 minut kynout. Po vykynutí je řádně potřeme rozehřátým tukem. Kdo má rád, může si je posypat mákem.
  5. Rozehřejeme si troubu na 180 °C a pečeme zhruba 20min. Záleží na velikosti. Kdo je neposypal mákem, může po vytažení z trouby ještě horké snečky pomazat tekutým medem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu