Oba různě ochucené krémy se dobře doplňují.
Veronika Chrzová, Litvínov
Ingredience
- Ingredience
- 2 vejce
- 150 g cukr
- 80 g tuk
- 2 lžíce med
- 1 lžíce soda
- podle chuti skořice, hřebíček
- 250 g hladká mouka
- 250 g polohrubá mouka
- Náplň
- 900 ml mléko
- 3 vanilkový pudink
- podle chuti cukr, kakao a rum
- 250 g smetana
- trocha marmeláda
- 1 čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V horké vodní lázni vymícháme tuk‚ vejce‚ cukr‚ med a koření. Do teplé hmoty přidáme sodu a mícháme do zhoustnutí. Po odstavení vmícháme polohrubou mouku. Na vále přidáme hladkou mouku a zapracujeme. Těsto rozdělíme na tři díly. Každý vyválíme a pečeme na obráceném plechu.
-
Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, do níž vmícháme ušlehanou smetanu. Dochutíme kakaem a rumem. Půl krému obarvíme kakaem.
-
Vychladlé pláty pokapeme rumem a namažeme marmeládou. První placku potřeme bílým krémem‚ přiklopíme a druhou namažeme tmavým krémem. Moučník zatížíme a necháme do druhého dne odležet. Nakonec polijeme čokoládovou polevou.