Ingredience
- 250 g cukr moučkový
- 150 g tuk
- 3 vejce
- 3 lžíce med
- 3 lžíce voda vlažná
- 600 g mouka hladká
- 2 lžičky jedlá soda
- 1/2 sáčku koření perníkové
Doba přípravy
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme cukr, tuk, vejce‚ med a vodu. Směs rozšleháme. Pak do ní postupně přidáváme hladkou mouku promíchanou se dvěma lžičkami jedlé sody a půlkou sáčku perníkového koření.
-
Vypracujeme tužší těsto‚ které necháme minimálně 24 hodin v chladnu odležet. Pak vyválíme na 0‚5 cm silný plát, z něhož vykrajujeme tvary. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě na vymazaném a moukou vysypaném plechu upečeme. Upečené perníčky podle zvyku a fantazie ozdobíme.