Jako základ krému, kterým jsou dortíčky naplněné, se používá tvaroh, takže není tak hutný jako klasický máslový.
Iva Kopecká, Litomyšl
Ingredience
- 250 g hladká mouka
- 125 g Hera
- 80 g cukr moučka
- 1 lžíce med
- 1 vejce
- 1 lžička jedlá soda
- špetka soli
- špetka skořice
- Krém:
- 100 g měkký tvaroh
- 2 lžíce med
- 50 g máslo
- Na ozdobu:
- 250 g čokoláda na vaření
- 100 g kokos
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme změklý tuk, moučkový cukr, vejce, med, jedlou sodu, špetku soli a skořice. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odležet minimálně dvě hodiny v lednici, ideálně však přes noc. Potom z těsta na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrájíme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 6–8 minut dozlatova. Upečená kolečka necháme vychladnout.
-
Připravíme si krém: do mísy dáme měkký tvaroh, med a změklé máslo. Pomocí elektrického hnětače vše vyšleháme. Krémem slepíme kolečka k sobě a vychladíme v lednici.
-
Čokoládu necháme pomalu rozpustit ve vodní lázni a slepené dortíčky do ní namáčíme. Posypeme je trochou kokosu (je možné nahradit ořechy či mandlemi) a opět vychladíme.