Reklama
Medové dortíčky
Fotogalerie:

Medové dortíčky

Iva Kopecká

Litomyšl

Jako základ krému, kterým jsou dortíčky naplněné, se používá tvaroh, takže není tak hutný jako klasický máslový.

Iva Kopecká, Litomyšl

Ingredience

  • 250 g hladká mouka
  • 125 g Hera
  • 80 g cukr moučka
  • 1 lžíce med
  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlá soda
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • Krém:
  • 100 g měkký tvaroh
  • 2 lžíce med
  • 50 g máslo
  • Na ozdobu:
  • 250 g čokoláda na vaření
  • 100 g kokos

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme změklý tuk, moučkový cukr, vejce, med, jedlou sodu, špetku soli a skořice. Vypracujeme hladké těsto,  které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odležet minimálně dvě hodiny v lednici, ideálně však přes noc. Potom z těsta na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrájíme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 6–8 minut dozlatova. Upečená kolečka necháme vychladnout.

  2. krok2

    Připravíme si krém: do mísy  dáme měkký tvaroh, med a změklé máslo. Pomocí elektrického hnětače vše vyšleháme. Krémem slepíme kolečka k sobě a vychladíme v lednici.

  3. krok3

    Čokoládu necháme pomalu rozpustit ve vodní lázni a slepené dortíčky do ní namáčíme. Posypeme je trochou kokosu (je možné nahradit ořechy či mandlemi) a opět vychladíme.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu