S tímto úžasným zákuskem budete mít vždy a u všech úspěch.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 6 vejce
- 100 g cukr moučka
- 100 g tekutý med
- 160 g mouka hladká
- 1 lžička jedlá soda
- 400 ml mléko
- 1 karamelový pudink
- 5 lžic cukr krupice
- 2 lžíce instantní káva
- 200 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
5 žloutků a 1 celé vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a medem do husté pěny. Bílky vyšleháme dotuha a společně s moukou smíchanou se sodou opatrně vmícháme do žloutkové pěny.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme ještě potřeli máslem a upečeme dozlatova. Ještě horký piškot srolujeme i s papírem a necháme vychladit.
-
Pudink a kávu rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko nalijeme do rendlíku, přidáme krupicový cukr a přivedeme k varu. Pak vlijeme pudink a mícháme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladit a vyšleháme společně s máslem do krému.
-
Vychladlý piškot zbavíme papíru, potřeme krémem, srulujeme a necháme v chladnu ztuhnout.