Vydrží dlouho krásně měkká a u koledníků mají velký úspěch.
Veronika Gajová, Brno
Ingredience
- 240 g hladká mouka
- 2 lžíce kakao
- 140 g cukr moučka
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce med
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 bílek
- 3 lžíce rybízová marmeláda
- 1 lžíce strouhaný kokos
- 1 lžíce rum
- 50 g čokoláda na vaření
- ztužený tuk
- 40 g
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy prosejeme mouku‚ kakao‚ cukr a prášek. Přidáme med‚ vejce a žloutek a vypracujeme hladké těsto.
-
Kousek těsta vždy vytvarujeme do kuličky‚ kuličku obalíme moukou a rozprostřeme do prohlubně polévkové lžíce vejčitého tvaru. Vyklopíme a klademe na plech. Potřeme bílkem a pečeme při 170 °C asi 10 minut.
-
Po vychladnutí vajíčka slepujeme náplní z marmelády‚ kokosu a rumu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem. Slepená vajíčka namáčíme do mírně zchladlé polevy‚ necháme na mřížce okapat a zcela ztuhnout. Můžeme dozdobit citronovou polevou.