Reklama
Medová Marlenka
Fotogalerie:

Medová Marlenka

Silvie Karpáčová

Mojžíšková
Proč ji kupovat, když si můžeš upéct domácí.
Silvie Karpáčová, Mojžíšková

Ingredience

  • Těsto
  • 1 hera
  • 300 g cukr moučkový
  • 3 lžíce med
  • 1 lžíce soda jedlá
  • 400 g mouka hladká
  • 3 vejce
  • Krém
  • 1 salko
  • 300 g máslo
  • 50 g ořechy vlašské
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Celou heru pomalu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěnému tuku přidáme moučkový cukr, med, jedlou sodu, vejce a hladkou mouku. Z těchto surovin vymícháme hladké těsto.
  2. Nachystáme si tři plechy a vyložíme je pečicím papírem. Připravené těsto rozdělíme na tři části, každou opatrně rozetřeme na jeden plech.
  3. Placky pečeme v předem vyhřáté troubě při 175 °C asi 15–20 minut.
  4. Upečené placky necháme vychladnout a potom z nich odřežeme okraje (použijeme je na posypání hotového moučníku).
  5. Salko umícháme ručně nebo šlehačem spolu s máslem do hladkého krému. Tímto krémem potíráme placky a lepíme je k sobě. Nahoře by měla být vrstva krému.
  6. Moučník ještě posypeme rozdrobenými zbytky placek, pomletými ořechy a vydatně pokapeme rozpuštěnou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu