Reklama
Mátové kostky
Fotogalerie:

Mátové kostky

Lenka Strýhalová
Lenka Strýhalová
Hradec Králové

Kombinace čokoládového těsta a máty je skvělá a osvěžující.

Lenka Strýhalová, Hradec Králové

Ingredience

  • 175 g máslo
  • 250 g čokoláda na vaření
  • 250 g cukr
  • 3 vejce
  • 2 balíčky vanilkový cukr
  • 100 g hladká mouka
  • 2 lžíce kakao
  • trošku soli
  • 100 ml smetana na šlehání
  • 200 g bílá čokoláda
  • 5 lžic mentolový likér
  • zelené potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

xxx Kč

Postup přípravy

  1. Máslo s rozlámanou čokoládou na vaření vložíme do misky a necháme rozpustit nad hrncem s vroucí vodou. Přidáme cukr a promícháme.
  2. Vejce vyšleháme v míse s vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku s kakaem a solí. Těsto rozprostřeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C 20minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. KRÉM: V hrnci přivedeme k varu smetanu, sejmeme z plotny a přidáme do něj nalámanou bílou čokoládu. Necháme asi minutu rozpustit a poté našleháme na hladký krém. Vmícháme likér, zelené barvivo a necháme nejméně hodinu vychladnout.

  4. Čokoládový korpus překrojíme napříč na 2 nízké placky. Jednu polovinu potřeme mátovým krémem a přiklopíme druhou polovinou. Necháme v ledničce vychladnout a rozkrájíme na obdelníčky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu