Kombinace čokoládového těsta a máty je skvělá a osvěžující.
Lenka Strýhalová, Hradec Králové
Ingredience
- 175 g máslo
- 250 g čokoláda na vaření
- 250 g cukr
- 3 vejce
- 2 balíčky vanilkový cukr
- 100 g hladká mouka
- 2 lžíce kakao
- trošku soli
- 100 ml smetana na šlehání
- 200 g bílá čokoláda
- 5 lžic mentolový likér
- zelené potravinářské barvivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Máslo s rozlámanou čokoládou na vaření vložíme do misky a necháme rozpustit nad hrncem s vroucí vodou. Přidáme cukr a promícháme.
-
Vejce vyšleháme v míse s vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku s kakaem a solí. Těsto rozprostřeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C 20minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
-
KRÉM: V hrnci přivedeme k varu smetanu, sejmeme z plotny a přidáme do něj nalámanou bílou čokoládu. Necháme asi minutu rozpustit a poté našleháme na hladký krém. Vmícháme likér, zelené barvivo a necháme nejméně hodinu vychladnout.
-
Čokoládový korpus překrojíme napříč na 2 nízké placky. Jednu polovinu potřeme mátovým krémem a přiklopíme druhou polovinou. Necháme v ledničce vychladnout a rozkrájíme na obdelníčky.