Reklama
Reklama
Mátové kostky
Fotogalerie:

Mátové kostky

Lenka Strýhalová
Lenka Strýhalová
Hradec Králové

Kombinace čokoládového těsta a máty je skvělá a osvěžující.

Lenka Strýhalová, Hradec Králové

Ingredience

  • 175 g máslo
  • 250 g čokoláda na vaření
  • 250 g cukr
  • 3 vejce
  • 2 balíčky vanilkový cukr
  • 100 g hladká mouka
  • 2 lžíce kakao
  • trošku soli
  • 100 ml smetana na šlehání
  • 200 g bílá čokoláda
  • 5 lžic mentolový likér
  • zelené potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

xxx Kč

Postup přípravy

  1. Máslo s rozlámanou čokoládou na vaření vložíme do misky a necháme rozpustit nad hrncem s vroucí vodou. Přidáme cukr a promícháme.
  2. Vejce vyšleháme v míse s vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku s kakaem a solí. Těsto rozprostřeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C 20minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. KRÉM: V hrnci přivedeme k varu smetanu, sejmeme z plotny a přidáme do něj nalámanou bílou čokoládu. Necháme asi minutu rozpustit a poté našleháme na hladký krém. Vmícháme likér, zelené barvivo a necháme nejméně hodinu vychladnout.

  4. Čokoládový korpus překrojíme napříč na 2 nízké placky. Jednu polovinu potřeme mátovým krémem a přiklopíme druhou polovinou. Necháme v ledničce vychladnout a rozkrájíme na obdelníčky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

Karolína Kudláčková, Chrudim
Sladký život /27.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama