Reklama
Reklama
Máslový dezert s pistáciemi
Fotogalerie:

Máslový dezert s pistáciemi

Růžena Marečková

Dobříš
Když přijedou vnoučata, musím mít napečeno.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 4 vejce
  • 350 g mouka polohrubá
  • 100 g moučka škrobová
  • 1 prášek do pečiva
  • Krém
  • 200 g máslo
  • 100 g marmeláda jahodová
  • 100 g pistácie
  • 4 žloutek
  • 40 g moučka škrobová
  • 170 g cukr krupice
  • dřeň z 1 lusku vanilkový lusk
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla, cukru, vanilkového cukru, vajec, mouky, škrobové moučky a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní nalijeme.
  2. krok2 Moučník pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut (zkontrolujeme špejlí). Potom korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: mléko, vanilku, cukr a žloutky za stálého míchání přivedeme k varu, pomalu přisypáváme škrobovou moučku a tři minuty povaříme. Když krém zcela vychladne, zašleháme do něj máslo a opět ho necháme vychladit.
  3. krok3 Korpus podélně třikrát rozřízneme. Spodní díl pomažeme jahodovou marmeládou, přiklopíme dílem korpusu a namažeme máslovým krémem. Tento postup pak ještě jednou zopakujeme.
  4. krok4 Celý povrch dezertu kromě spodního dílu pečlivě pomažeme máslovým krémem a dů­kladně posypeme najemno nasekanými pistáciemi.

    TIP:
    Škrobovou moučku, kterou dáváme do krému, můžeme nahradit hladkou moukou.
    Aby celý moučník nebyl příliš hutný, můžeme namísto máslového těsta upéct těsto piškotové (recept najdeš na www.poslirecept.cz).

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

Karolína Kudláčková, Chrudim
Sladký život /27.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama