Reklama
Máslový dezert s pistáciemi
Fotogalerie:

Máslový dezert s pistáciemi

Růžena Marečková

Dobříš
Když přijedou vnoučata, musím mít napečeno.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 4 vejce
  • 350 g mouka polohrubá
  • 100 g moučka škrobová
  • 1 prášek do pečiva
  • Krém
  • 200 g máslo
  • 100 g marmeláda jahodová
  • 100 g pistácie
  • 4 žloutek
  • 40 g moučka škrobová
  • 170 g cukr krupice
  • dřeň z 1 lusku vanilkový lusk
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla, cukru, vanilkového cukru, vajec, mouky, škrobové moučky a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní nalijeme.
  2. krok2 Moučník pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut (zkontrolujeme špejlí). Potom korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: mléko, vanilku, cukr a žloutky za stálého míchání přivedeme k varu, pomalu přisypáváme škrobovou moučku a tři minuty povaříme. Když krém zcela vychladne, zašleháme do něj máslo a opět ho necháme vychladit.
  3. krok3 Korpus podélně třikrát rozřízneme. Spodní díl pomažeme jahodovou marmeládou, přiklopíme dílem korpusu a namažeme máslovým krémem. Tento postup pak ještě jednou zopakujeme.
  4. krok4 Celý povrch dezertu kromě spodního dílu pečlivě pomažeme máslovým krémem a dů­kladně posypeme najemno nasekanými pistáciemi.

    TIP:
    Škrobovou moučku, kterou dáváme do krému, můžeme nahradit hladkou moukou.
    Aby celý moučník nebyl příliš hutný, můžeme namísto máslového těsta upéct těsto piškotové (recept najdeš na www.poslirecept.cz).

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu