Reklama
Máslový dezert s pistáciemi
Fotogalerie:

Máslový dezert s pistáciemi

Růžena Marečková

Dobříš
Když přijedou vnoučata, musím mít napečeno.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 4 vejce
  • 350 g mouka polohrubá
  • 100 g moučka škrobová
  • 1 prášek do pečiva
  • Krém
  • 200 g máslo
  • 100 g marmeláda jahodová
  • 100 g pistácie
  • 4 žloutek
  • 40 g moučka škrobová
  • 170 g cukr krupice
  • dřeň z 1 lusku vanilkový lusk
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla, cukru, vanilkového cukru, vajec, mouky, škrobové moučky a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní nalijeme.
  2. krok2 Moučník pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut (zkontrolujeme špejlí). Potom korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: mléko, vanilku, cukr a žloutky za stálého míchání přivedeme k varu, pomalu přisypáváme škrobovou moučku a tři minuty povaříme. Když krém zcela vychladne, zašleháme do něj máslo a opět ho necháme vychladit.
  3. krok3 Korpus podélně třikrát rozřízneme. Spodní díl pomažeme jahodovou marmeládou, přiklopíme dílem korpusu a namažeme máslovým krémem. Tento postup pak ještě jednou zopakujeme.
  4. krok4 Celý povrch dezertu kromě spodního dílu pečlivě pomažeme máslovým krémem a dů­kladně posypeme najemno nasekanými pistáciemi.

    TIP:
    Škrobovou moučku, kterou dáváme do krému, můžeme nahradit hladkou moukou.
    Aby celý moučník nebyl příliš hutný, můžeme namísto máslového těsta upéct těsto piškotové (recept najdeš na www.poslirecept.cz).

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska
Sladký život /15.08.18
Čokoládové suflé s višněmi

Čokoládové suflé s višněmi

Pro milovníky čokolády

Podle receptu Lenky Víškové z Tišnova


Sladký život /13.08.18
Margot řezy s kokosem

Margot řezy s kokosem

Eliška Raková, Olomouc

Sladký život /11.08.18
Rybízový dortík

Rybízový dortík

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Sladký život /11.08.18
Nepečený dezert s ovocem

Nepečený dezert s ovocem

Lenka Ferencová, Jiříkov

Sladký život /10.08.18
Svěží dort s mascarpone

Svěží dort s mascarpone

Podle receptu

Veroniky Kuklové z Chebu

Sladký život /09.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama