Reklama
Masarykovo vánoční cukroví
Fotogalerie:

Masarykovo vánoční cukroví

Jana Malá

Rakovník
Vyzkoušela jsem ho poprvé vloni a moc celé rodině chutnalo.
Jana Malá, Rakovník

Ingredience

  • 1 žloutek
  • 200 g máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 300 g mouka hladká
  • 170 g oříšky lískové
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lískové oříšky opražíme na plechu – při 210 °C 10 minut.
  2. Oříšky promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Poté je namočíme na půl hodiny do horké vody.
  3. Na těsto smícháme mouku, změklé máslo, cukr a žloutek. Oříšky zlehka obalíme v hladké mouce a vmícháme do těsta. Důkladně spojíme a z těsta vy­tva­rujeme 3 nebo 4 vá­lečky, které ne­cháme v lednici ztuhnout.
  4. krok4 Válečky ostrým nožem nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky, poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 15 minut dorůžova. Ještě horké obalujeme v moučk. cukru.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu