Reklama
Marokánky
Fotogalerie:

Marokánky

Jana Žáčková

Praha
Marokánky jsou v naší rodině skutečně oblíbenou pochoutkou, obsahují totiž samé dobré věci. Jak je začnete chroupat, nemůžete se od nich odtrhnout. Ořechy a kandované ovoce vytvářejí dokonalou harmonii. Tyhle placičky obvykle zmizí dřív, než se stačí rozležet a změknout. Aby zůstaly na štědrovečerní tabuli, schovávám je do krabice na tajné místo.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 100 g ořechy
  • čokoláda na vaření
  • 500 ml mléko
  • 8 lžic mouka hladká
  • 100 g mandle
  • 100 g rozinky
  • 100 g ovoce kandované
  • 10 lžic cukr třtinový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mléko, mouku a cukr smícháme v kastrolku dohromady a vaříme, dokud nám nevznikne hustá kaše. Přimícháme směs ořechů a ovoce, odstavíme z vařiče.
  2. krok2
    Na plech s pečicím papírem potřeným tukem klademe pomocí polévkové lžíce menší kopečky, které ihned nožem roztáhneme na placičku. Je důležité, aby placičky byly stejně silné, jen tak se upečou rovnoměrně. Pečeme v předehřáté troubě při 180–200°C dorůžova.
  3. krok3
    Po upečení placičky vyndáme z trouby a na plechu je necháme vychladnout. Čokoládovou polevu si připravíme tak, že rozpustíme lžíci másla a lžíci mléka s tabulkou čokolády na vaření. Na vaření směsi i čokoládové polevy je lepší používat kastrolek s nepřilnavým povrchem. Na závěr podle fantazie zdobíme marokánky horkou čokoládovou polevou a odkládáme zpět na plech s pečicím papírem. Ochutnávat můžeme hned po ztuhnutí. Pokud je necháme pár dní odležet, změknou.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzský toast s jablky

Francouzský toast s jablky

Voňavá sladká svačinka. Jarka Hanušová, Přelouč
Sladký život /20.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama