Reklama
Marokánky
Fotogalerie:

Marokánky

Jana Žáčková

Praha
Marokánky jsou v naší rodině skutečně oblíbenou pochoutkou, obsahují totiž samé dobré věci. Jak je začnete chroupat, nemůžete se od nich odtrhnout. Ořechy a kandované ovoce vytvářejí dokonalou harmonii. Tyhle placičky obvykle zmizí dřív, než se stačí rozležet a změknout. Aby zůstaly na štědrovečerní tabuli, schovávám je do krabice na tajné místo.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 100 g ořechy
  • čokoláda na vaření
  • 500 ml mléko
  • 8 lžic mouka hladká
  • 100 g mandle
  • 100 g rozinky
  • 100 g ovoce kandované
  • 10 lžic cukr třtinový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mléko, mouku a cukr smícháme v kastrolku dohromady a vaříme, dokud nám nevznikne hustá kaše. Přimícháme směs ořechů a ovoce, odstavíme z vařiče.
  2. krok2
    Na plech s pečicím papírem potřeným tukem klademe pomocí polévkové lžíce menší kopečky, které ihned nožem roztáhneme na placičku. Je důležité, aby placičky byly stejně silné, jen tak se upečou rovnoměrně. Pečeme v předehřáté troubě při 180–200°C dorůžova.
  3. krok3
    Po upečení placičky vyndáme z trouby a na plechu je necháme vychladnout. Čokoládovou polevu si připravíme tak, že rozpustíme lžíci másla a lžíci mléka s tabulkou čokolády na vaření. Na vaření směsi i čokoládové polevy je lepší používat kastrolek s nepřilnavým povrchem. Na závěr podle fantazie zdobíme marokánky horkou čokoládovou polevou a odkládáme zpět na plech s pečicím papírem. Ochutnávat můžeme hned po ztuhnutí. Pokud je necháme pár dní odležet, změknou.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu