Ingredience
- 20 g máslo
- 40 g mouka hladká
- 250 ml mléko
- 80 g cukr krupice
- dle chuti citrónová kůra
- 80 g ovoce kandované
- 80 g ořechy
- 80 g čokoláda na vaření
- 2 lžíce mléko
- 1 lžíce rum
- 1 lžíce máslo
- dle potřeby cukrářské zdobení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Všechno dobře promícháme a necháme zpěnit.
-
Do směsi mouky s máslem vmícháme postupně všechno mléko, citronovou kůru a vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustá kaše.
-
Potom přimícháme cukr krupici, pokrájené kandované ovoce a ořechy. Směs dobře promícháme a necháme zchladnout.
-
Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem. Mokrou lžičkou děláme hrudky a klademe je na papír. Pečeme v předehřáté troubě při 190–200 °C dozlatova.
-
Po upečení vyndáme plech z trouby a hrudky necháme vychladnout.
-
V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření s máslem, mlékem a rumem. Vznikne hladká poleva.
-
Vychladlé marokánky namáčíme do čokoládové polevy a pak je posypeme cukrovým zdobením. Necháme na chladném místě zatuhnout.