Reklama
Marokánkové hrudky
Fotogalerie:

Marokánkové hrudky

Magdalena Králová

Trutnov
Můj manžel marokánky doslova zbožňuje. K narozeninám mu je kupuji místo dortu. A takové malé marokánkové potěšení mu chci dopřát i na Vánoce. Myslím si, že jiného cukroví si ani nevšimne. 
Magdalena Králová, Trutnov

Ingredience

  • 20 g máslo
  • 40 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 80 g cukr krupice
  • dle chuti citrónová kůra
  • 80 g ovoce kandované
  • 80 g ořechy
  • 80 g čokoláda na vaření
  • 2 lžíce mléko
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžíce máslo
  • dle potřeby cukrářské zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Všechno dobře promícháme a necháme zpěnit.
  2. krok2
    Do směsi mouky s máslem vmícháme postupně všechno mléko, citronovou kůru a vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustá kaše.
  3. krok3
    Potom přimícháme cukr krupici, pokrájené kandované ovoce a ořechy. Směs dobře promícháme a necháme zchladnout.
  4. Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem. Mokrou lžičkou děláme hrudky a klademe je na papír. Pečeme v předehřáté troubě při 190–200 °C  dozlatova.
  5. Po upečení vyndáme plech z trouby a hrudky necháme vychladnout.
  6. V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření s máslem, mlékem a rumem. Vznikne hladká poleva.
  7. Vychladlé marokánky namáčíme do čokoládové polevy a pak je posypeme cukrovým zdobením. Necháme na chladném místě zatuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční recepty (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu