Spojení čerstvých malin a marcipánu je prostě neodolatelné.
Jana Hábová, Kostelec
Ingredience
- Těsto:
- 125 g máslo
- 130 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce rum
- 4 vejce
- 150 g hladká mouka
- 1/2 kypřící prášek
- 1 čokoládový pudink
- Náplň:
- 250 g mascarpone
- 1 lžíce cukr moučka
- 150 g maliny
- Na potažení a ozdobu:
- 2 lžíce malinová marmeláda
- 300 g bílý marcipán
- 1/2 lžičky zelené potravinářské barvivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rozměklé máslo utřeme s cukry do pěny. Vmícháme rum a postupně přidáme vejce, hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva a čokoládový pudink. Těsto promícháme a vlijeme do dortové formy. Pečeme při 170 °C. Hotový korpus necháme zcela vychladnout, seřízneme vršek, aby byl dort rovný, a korpus podélně rozpůlíme.
-
V mascarpone rozmícháme moučkový cukr a směs rozetřeme do středu korpusu. Na krém rozprostřeme omyté a okapané maliny. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a vršek i boky potřeme marmeládou. Pokud je příliš hutná, rozředíme ji 1 lžící horké vody.
-
Z marcipánu odebereme malý kousek, obarvíme ho zeleným potravinářským barvivem a vykrájíme několik lístků. Zbylý marcipán rozválíme na tenkou placku a celý dort jím potáhneme.
-
Hotový dort ozdobíme lístky a malinami.