Reklama
Marcipánová štola
Fotogalerie:

Marcipánová štola

anna Kadlecová
anna Kadlecová
Čestice
Tento recept jsem našla ve staré kuchařce a trochu ho vylepšila.A výsledek je vynikající...

Ingredience

  • 75 g cukr moučka
  • 150 g marcipán
  • 100 g kandovaná pomerančová a citronová kůra
  • 75 g cukr krupice
  • 1 lžíce rum
  • 40 g rozpuštěné máslo
  • 200 ml mléko
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g máslo
  • 500 g hladká mouka
  • 1 vejce
  • 40 g droždí

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Z dvou polévkových lžic vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a mouky si připravíme kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, citronovou kůru a krupicový cukr smíchaný s vanilkovým. Přilijeme kvásek, rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, rum a zbytek vlažného mléka. Zaděláme tuhé těsto, do kterého zapracujeme nasekanou kandovanou kůru. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme vykynout. 
  2. Vykynuté těsto rozválíme na silný plát. Po jeho delší straně položíme váleček marcipánu(marcipán propracujeme se 75 g moučkového cukru) a překryjeme ho oběma stranami těsta. Přimáčkneme je k sobě, upravíme do tvaru štoly a upečeme při 180 °C.
  3. Ještě teplou štólu potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu