Reklama
Marcipánky
Fotogalerie:

Marcipánky

Dita Sokolová

Karlovy Vary
Peču pravidelně pět oblíbených druhů cukroví. Dalších pět druhů zkouším podle nových receptů.
Dita Sokolová, Karlovy Vary

Ingredience

  • 250 g marcipán
  • 1 cukr vanilkový
  • 150 g cukr moučkový
  • 2 bílky
  • špetka skořice
  • 1 balení poleva čokoládová tmavá
  • na posypání pistácie

Doba přípravy

Počet porcí

70

Orientační cena

195 Kč

Postup přípravy

  1. Marcipán nastrouháme najemno, utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem, s bílky a skořicí. Vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s širokou hubičkou a na plechy vyložené pečicím papírem pečlivě tvoříme kolečka.
  2. Čokoládovou polevu rozpustíme dle návodu, odstřihneme růžek sáčku a cukroví nepravidelně poléváme. Než poleva ztuhne, posypeme ji posekanými pistáciemi.

    TIP: Namísto pistácií, na které někteří lidé mohou mít alergii, můžeš použít mandle.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu