Ingredience
- 250 g marcipán
- 1 cukr vanilkový
- 150 g cukr moučkový
- 2 bílky
- špetka skořice
- 1 balení poleva čokoládová tmavá
- na posypání pistácie
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Marcipán nastrouháme najemno, utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem, s bílky a skořicí. Vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s širokou hubičkou a na plechy vyložené pečicím papírem pečlivě tvoříme kolečka.
-
Čokoládovou polevu rozpustíme dle návodu, odstřihneme růžek sáčku a cukroví nepravidelně poléváme. Než poleva ztuhne, posypeme ji posekanými pistáciemi.
TIP: Namísto pistácií, na které někteří lidé mohou mít alergii, můžeš použít mandle.