Ingredience
- 6 vejce
- 150 g cukr moučkový
- 100 g piškoty
- 150 g mandle
- 2 lžíce ovoce kandované
- špetka sůl
- 1 lžíce na vymazání olej
- 1 lžíce na vysypání mouka hrubá
- 1 poleva čokoládová tmavá
- 50 g na ozdobu mandle
- 12 lístků máta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s moučkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme umleté dětské piškoty a mandle. Vmícháme kosky kandovaného ovoce a opatrně vmícháme pěnu z bílků a ze špetky soli.
-
Kulatou zapékací formu vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto, které stěrkou rozetřeme až do okrajů.
-
Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 170 °C přibližně 20 minut. Piškot necháme vychladnout.
-
Rozehřejeme čokoládovou polevu a v tenkých pramíncích polijeme piškot. Posypeme posekanými mandlemi a necháme polevu ztuhnout.TIP: Do těsta můžeš přidat pár kapek rumu nebo hrst do rumu namočených rozinek.