Ingredience
- Těsto:
- 300 g mouka hladká
- 200 g cukr moučkový
- 200 g mandle mleté
- 1 lžíce rum
- 200 g máslo
- Ostatní:
- 4 smetana ke šlehání
- 4 ztužovač šlehačky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ze všech surovin připravíme křehké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v chladu.
-
Potom těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a rozválíme na kruhy o průměru asi 20 centimetrů. Pláty upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova. Vychladlé pláty spojíme ušlehanou šlehačkou.
-
Nakonec dort potřeme a dozdobíme šlehačkou vyšlehanou se ztužovači a poklademe mandlemi.