Reklama
Mandlové cupcaky s jarními květy
Fotogalerie:

Mandlové cupcaky s jarními květy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako ozdoba slavnostního stolu i jako lahodný dezert jsou dokonalé.

Barbora Kyndlová, České Budějovice

Ingredience

  • Těsto:
  • 125 g změklého másla
  • 125 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 200 g jemně mletých mandlí
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • 100 g cukru moučky
  • 2-3 lžičky jahodového džemu
  • Na zdobení:
  • 1 hrst čerstvých jedlých květů

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo a cukry utřeme do pěny, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a jemně nastrouhané mandle. Těsto přeneseme do papírových košíčků na muffiny. Vložíme je do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme 15 až 20 minut.

  2. Upečené muffiny necháme vychladnout na mřížce a zatím si připravíme krém: mascarpone vyšleháme s tvarohem dohladka, postupně přidáváme prosátý cukr a nakonec vmícháme džem.


  3. Krém přendáme do cukrářské zdobičky (sáčku) a ozdobíme jím vychladlé muffiny. Ty nakonec ještě ozdobíme jarními květy – primulkami, fialkami nebo sedmikráskami.

Tip redakce

Do každého muffinu vlož před pečením 1/2 lžičky džemu nebo kousek čokolády.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice
Sladký život /22.06.18
Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Gabriela Janáková, Polička

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama