Jako ozdoba slavnostního stolu i jako lahodný dezert jsou dokonalé.
Barbora Kyndlová, České Budějovice
Ingredience
- Těsto:
- 125 g změklého másla
- 125 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- 200 g jemně mletých mandlí
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g plnotučného tvarohu
- 100 g cukru moučky
- 2-3 lžičky jahodového džemu
- Na zdobení:
- 1 hrst čerstvých jedlých květů
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklé máslo a cukry utřeme do pěny, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a jemně nastrouhané mandle. Těsto přeneseme do papírových košíčků na muffiny. Vložíme je do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme 15 až 20 minut.
-
Upečené muffiny necháme vychladnout na mřížce a zatím si připravíme krém: mascarpone vyšleháme s tvarohem dohladka, postupně přidáváme prosátý cukr a nakonec vmícháme džem.
-
Krém přendáme do cukrářské zdobičky (sáčku) a ozdobíme jím vychladlé muffiny. Ty nakonec ještě ozdobíme jarními květy – primulkami, fialkami nebo sedmikráskami.
Tip redakce
Do každého muffinu vlož před pečením 1/2 lžičky džemu nebo kousek čokolády.