Reklama
Reklama
Mandlová roláda s broskvemi
Fotogalerie:

Mandlová roláda s broskvemi

Lenka Endrlová

Havlíčkův Brod
Zvládněš ji i ty, navíc je úplně bez mouky!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 4 bílek
  • 4 žloutek
  • 50 g cukr moučkový
  • 100 g mandle mleté
  • 10 lžic marmeláda meruňková
  • 3 lžíce rum
  • 200 g smetana zakysaná
  • 300 g tvaroh
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 kompot broskvový
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny‚ zvlášť ušleháme bílky na tuhý sníh.Ke žloutkové směsi přisypeme mleté mandle‚ promícháme a zlehka vmícháme sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme při 150–170 °C dorůžova asi 12 minut.
  2. Plát těsta i s papírem překlopíme na pomoučenou čistou utěrku‚ papír stáhneme a povrch opět poprášíme moukou. Ihned pomocí utěrky srolujeme a takto necháme uplně vychladnout.
  3. Meruňkový džem promícháme s alkoholem. Zakysanou smetanu umícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem‚ přidáme na kostičky pokrájené kompotované broskve‚ které jsme předtím nechali dobře okapat.
  4. Vychladlý plát opatrně rozvineme‚ podle potřeby zarovnáme nožem okraje‚ potřeme džemem a částí tvarohového krému. Opět srolujeme. Povrch potřeme zbytkem krému a dozdobíme broskvemi‚ meduňkou a sekanými mandlemi. Roládu můžeme také připravit jen jako mandlovou‚ když do krému přidáme mandle.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama