Reklama
Mandlová roláda s broskvemi
Fotogalerie:

Mandlová roláda s broskvemi

Lenka Endrlová

Havlíčkův Brod
Zvládněš ji i ty, navíc je úplně bez mouky!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 4 bílek
  • 4 žloutek
  • 50 g cukr moučkový
  • 100 g mandle mleté
  • 10 lžic marmeláda meruňková
  • 3 lžíce rum
  • 200 g smetana zakysaná
  • 300 g tvaroh
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 kompot broskvový
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny‚ zvlášť ušleháme bílky na tuhý sníh.Ke žloutkové směsi přisypeme mleté mandle‚ promícháme a zlehka vmícháme sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme při 150–170 °C dorůžova asi 12 minut.
  2. Plát těsta i s papírem překlopíme na pomoučenou čistou utěrku‚ papír stáhneme a povrch opět poprášíme moukou. Ihned pomocí utěrky srolujeme a takto necháme uplně vychladnout.
  3. Meruňkový džem promícháme s alkoholem. Zakysanou smetanu umícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem‚ přidáme na kostičky pokrájené kompotované broskve‚ které jsme předtím nechali dobře okapat.
  4. Vychladlý plát opatrně rozvineme‚ podle potřeby zarovnáme nožem okraje‚ potřeme džemem a částí tvarohového krému. Opět srolujeme. Povrch potřeme zbytkem krému a dozdobíme broskvemi‚ meduňkou a sekanými mandlemi. Roládu můžeme také připravit jen jako mandlovou‚ když do krému přidáme mandle.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu