Reklama
Mandlová ovečka
Fotogalerie:

Mandlová ovečka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý a chutný moučník s velikonoční symbolikou.


Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 150 g mandlových lupínků
  • 140 g másla
  • 3 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 150 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 kypřicí práček
  • 1 hrst nalámaných kousků čokolády
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 barevná lentilka
  • podle potřeby bílá zdobicí tubička s polevou Dr. Oetker

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi nasucho opražímebmandlové lupínky a necháme je vychladnout. Z ostatních surovin vypracujeme těsto, které ušleháme ručním elektrickým šlehačem. Na závěr do něj vmícháme
    opražené lupínky.

  2. Těsto vlijeme do vymazané formy na ovečku nebo beránka a pečeme asi 50 minut při 180 °C. Vychladlý moučník opatrně vyklopíme a podle své fantazie dozdobíme. Pomocí zdobicí tubičky
    s polevou Dr. Oetker vyznačíme srst, oči, uši a další detaily. Rovněž můžeme dozdobit čokoládovou polevou v kornoutku.

Tip redakce

Čokoládovou polevu připravuji následovně: 200 g čokolády na vaření a 140 g ztuženého tuku rozpustím ve vodní lázni, přidám 10 lžic horké vody a rozmíchám, až poleva zhoustne a ztmavne. Hned pak můžu zdobit.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama