Výborná tečka po obědě.
Michaela Dvořáková, Olomouc
Ingredience
- 50 g cukr krupice
- 3 vejce
- 50 g polohrubá mouka
- 3 lžíce kakao
- 2 lžíce horká voda
- 200 ml šlehačka
- 250 g tvaroh
- malá plechovka mandarinky
- 50 g (podle chuti) cukr moučka
- 1 smetafix
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žlutky utřeme s horkou vodou a cukrem krupice do pěny. Přisyjeme mouku a zlehka vmícháme. Nakonec přidáme vyšlehané bílky. Směs rozetřeme na pečící papír na malý plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Roláda by neměla být vysušená! Ještě horkou ji smotáme a necháme ji v chadu vychladnout.
-
Mezitím vyšleháme šlehačku se smetafixem. Přidáme moučkový cukr a tvaroh. Polovinu mandarinek nakrájíme na menší kousky. Polovinou šlehačkovo-tvarohové směsi potřeme vychládlou roládu, posypame nakrájenými mandarinkami a smotáme ( bez pečícího papíru). Povrch rolády potřeme zbytkem krému a poklademe zbytkem mandarinek. V lednici necháme minimálně hodinu chladit.