Reklama
Maminčina maková bábovka
Fotogalerie:

Maminčina maková bábovka

Alice Voborníková

Pardubice
U nás by se mohlo péct každý den. Máme rádi moučník nejen k odpolednímu kafíčku, smlsneme si na něm i ráno k snídani. Musím rodinu trochu mírnit, proto peču pravidelně o víkendu. A to se snažím připravit nějakou z oblíbených dobrot. Maková buchta k nim určitě patří. Jestli u vás taky letí sladké, zkus ji.
Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • 2 vejce
  • 300g mouka hladká
  • 100g cukr krupice
  • 100g mák nemletý
  • 10 lžic olej
  • 1/2 prášek do pečiva
  • strouhanka na vysypání
  • 100ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pečicí formu důkladně vymažeme olejem a poté ji vysypeme strouhankou.
  2. krok2 V míse smícháme hladkou mouku, mák, cukr a kypřicí prášek. Přidáme dvě celá vejce, mléko a elektrickým šlehačem směs vyšleháme do hladké hmoty. Nakonec přilijeme i olej a zašleháme ho.
  3. krok3 Těsto nalijeme do připravené vymazané bábovkové formy. Musíme se připravit na to, že bábovka poměrně značně nabude, proto si musíme nechat ve formě alespoň 5 cm rezervu.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Zda je bábovka hotová, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bábovky. Pokud nebude po vytažení oblepená těstem, tak je bábovka hotová.
  5. Hotovou bábovku vyndáme z trouby, necháme ji 5 minut zchladnout a potom ji opatrně vyklopíme. Můžeme ji posypat pistáciemi.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu