Máme moc rádi ovocné zákusky a tak jsem si vymyslela tento.
Jitka Stříbrnská, Hustopeče
Ingredience
- Korpus:
- 75 g hladká mouka
- 75 g škrobová moučka
- 150 g cukr krystal
- 4 vejce
- 3 lžíce teplá voda
- 2 lžíce kakao
- špetka sůl
- Malinová náplň:
- 750 g maliny (můžou být i mražené)
- 2 ks vanilkový puding
- podle potřeby cukr krystal
- Vanilková náplň:
- 750 ml mléko
- 2 ks vanilkový puding
- 4 lžíce cukr krystal
- Na dokončení:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- na ozdobu čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si upečeme korpus. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s částí cukru a teplou vodou. Z bílků, soli a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku, škrobovou moučku, kakao a sníh z bílků. Na plech dáme pečící papír a rozetřeme těsto. Dáme péct na 200 °C na 10 minut.
-
Zatím si připravíme malinovou náplň. Z rozmražených malin slijeme šťávu a dáme je vařit s cukrem podle chuti. Ve šťávě rozmícháme pudinky. Rozvařené maliny přepasírujeme přes sítko, aby tam nebylo tolik semínek, ale není to nutné. Uvaříme s pudinkem na hustou hmotu. Tu ještě horkou rozetřeme na upečený korpus.
-
Nyní si uvaříme vanilkový pudink v mléce a rozetřeme na částečně ztuhlou malinovou náplň. Celý řez necháme zchládnout.
-
Studený řez potřeme šlehačkou, kterou ušleháme se stužovačem. A posypeme strouhanou čokoládou, nebo i jiným zdobením.