Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový tvarohový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 85
Do hodiny Snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11666 kcal
Bílkoviny 2053 g
Sacharidy 317 g
Tuky 226 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký a krémový! Každé sousto se vám v ústech jen rozplyne... Do hodiny budete mít hotovo.

Suroviny

hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový́ základ (viz Chytré rady navíc)
mražené maliny 600 g
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
tvaroh 500 g
ve vaničce
želatina 15 plátků
červené malinové (nemusí být)
čerstvé, na ozdobení
máta
lístky na ozdobení
na posypání

Postup

1

Mražené maliny na náplň vsypte do cedníku, zavěste nad misku a nechte povolit (šťávu, kterou maliny pustí, nevylévejte!).

2

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Želatinu namočte na 10 minut do vody, až změkne. Mezitím vidličkou rozmačkejte povolené maliny. Odkapanou šťávu z malin ohřejte (stačí cca 4 lžíce). Odstavte a postupně přidejte vymačkané plátky želatiny a míchejte je do rozpuštění.

3

Rozmačkané maliny smíchejte s tvarohovým krémem. Pokud chcete dosáhnout růžové barvy jako na fotce, přidejte pár kapek barviva. V několika lžících krému rozmíchejte želatinu a pak ji postupně zapracujte do zbytku krému s tvarohem a malinami.

4

Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy (upečené křehké či piškotové těsto položte na talíř, sušenkový základ nechte ve formě). Vyšlehejte dotuha šlehačku a pevný sníh z bílků. Obojí pak vmíchejte do krému. Směs rozetřete na těsto a uhlaďte. Nechte aspoň 2 hodiny v chladu tuhnout.

5

Pak odstraňte boky formy, dort ozdobte mátou a malinami a pocukrujte.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Ze 200 g hladké mouky, 175 g studeného másla, 80 g krupicového cukru, špetky soli a strouhané kůry z 1/2 biocitronu zpracujte těsto. Vyválejte ho na plát a vyložte jím dno dortové formy o průměru 23–24 cm nebo ho do formy namačkejte. Pečte 30 minut při 160 °C.
     
  • Na sušenkový základ promixujte 125 g sušenek s 50 g másla. Upěchujte do formy vyložené pečicím papírem.

Poznámka redakce:
Množství želatiny bylo z původních 10 plátků navýšeno na 15. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

30.07.2017 09:27

Děkuji za poznámky, dala jsem hodně želatiny (měla jsem doma 28 plátků) a bylo do dobře. Dort držel pohromadě a byl výborný.

16.08.2015 07:24

Včera jsem dort dělala, a nevím kde se stalal chyba,ale postu jsem přesně dodržela, ale po sundaní dortové obruče, se celý krém rozjel, takže dle mého je na tolik krému málo želatiny(bylo by lepší uvádě i gramáž. Dle infa na balíčku plátkové želatiny si myslím, že by tech plátků mělo bát použito jednou tolik!!! Já použila 10ks a absolutně to nestačilo na balení je psáno, že 6ks co balení obsahuje je cca na O,5 L tekutiny, takže určitě doporucuju balení tři pokud někdo bude dělat(měla jsem želatinu v plátcích Dr.Oetker!!!! JInak je chutove vyborny, akorat ho budeme jist ve forme peny,ala pohar!

08.11.2014 17:37

chuťově je to skvělé, ale dort nedrží pohromadě. Jednak je sušenek v receptu málo a potom na množství tvarohu a šlehačky je želatiny málo

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč